Locsmánd

Ausztria egyik leghíresebb strandja közvetlenül a magyar határ mellett, Burgenland területén, Locsmándon (Lutzmannsburg) található. Ha még nem hallottál róla, épp itt az idő, hogy megismerd. Autóval is könnyedén megközelíthető, és a fürdőnek saját hatalmas és ingyen használható parkolója van, tehát biztos, hogy mindenki talál ott helyet a kocsijának. A várost megközelítheted Kőszeg vagy Kópháza felől is a határon átkelve, de legegyszerűbb a közvetlen szomszédságában található Zsira településen leparkolni az autóval, és onnan gyalog elsétálni a Napfényfürdőig, amely  csak pár száz méter a magyar faluból. 2018-ra ígérték az autós forgalom megnyitását is a két település között.

Már messziről feltűnik a strand hatalmas toronyépülete, ahonnan Európa egyik leghosszabb csúszdái indulnak. A toronyba lift viszi fel a csúszni vágyókat, ahonnan három nagy csúszda is indul lefelé. A  citromsárga Twister, mely 202 méter hosszú, csodálatos színeivel és fényeivel elkápráztatja a benne lévőket. A piros Speedy ugyan rövidebb, mert csak 141 méter, de mégis inkább a bátrabbaknak való, hiszen sokkal gyorsabb, mint a társai, és mint egy bomba, úgy  robbansz bele az alján lévő medencébe. A harmadik a narancssárga Monster Ride, Ausztria leghosszabb csúszdája, egy matracos csúszda, amely 270 méter hosszú. A mindenfelé tekergő labirintuson akár hárman is lecsúszhattok egyszerre.

Ezen felül még négy nagy csúszda található a strandon, az Air Racer, a Quaxi, a Flipper, és a Flizter. Továbbá számos kisebb csúszda, és egyéb más külső és belső élmény vár rád és a veled érkezőkre. Az idősebbek részére a strandnak külön relaxációs része is van, de ez plusz belépődíjas. A kisebb gyerekek sem fognak viszont unatkozni, ugyanis folyamatosan szerveznek programokat a felállított sátrakban és a medencékben is, ahol különböző ajándékokat lehet nyerni. Gondoltak a legkisebbekre is, mert van külön nekik való részleg is. Medencékkel, gyerek szaunákkal, bébi konyhával, kiságyakkal felszerelt, valamint még csecsemő pelenkázó helyiség, és bébi medence is van.

A strand télen-nyáron üzemel. A kinti részen is vannak medencék csúszdákkal, valamint játszótér és szőnyegcsúszda is található a fürdő területén. A csúszdákat automata lámpák és sorompók vezérlik. A hullámmedencében félóránként indulnak a hullámverések, miközben több helyről is spriccel rád a víz. Ha megéhezel, irány a kajálda, mivel a strand területén tilos étkezni. Cserében viszont szinte mindent kaphatsz ott, ami szem-szájnak ingere. Étkezés után, vagy akár közben is a legkisebbek a hatalmas étkezőben található játszóterületen is kellemesen eltölthetik az idejüket.

Sok magyar ember megfordul ott, de a pénztáraknál jól jöhet egy angolul vagy németül legalább konyhanyelven tudó illető. Bár, ha akarnák, megértenék a magyar nyelvet is. 🙂

Az árak nem épp a legolcsóbbak a magyar ember számára, de nem is sokkal drágábbak, mint egy itthoni csúszdapark belépő árai. Ha pedig családdal érkezel, mindenképp érdemes családi belépőt vásárolnod, mert úgy jártok a legjobban, és érdemes odafigyelni az egyéb kedvezményekre is. Csak eurót fogadnak el.

Ha még nem jártál ott, mindenképpen próbáld ki egyszer, mert felejthetetlen élményben lesz részed neked és a családodnak is. Ha pedig egyszer kipróbáltad, tuti, hogy visszavágysz majd erre a helyre. Érdemes hét közben ellátogatnod ide, mert akkor kevesebben vannak. Mindemellett pedig célszerű nyitásra érkezned, így jó eséllyel megfelelő helyet fogsz találni a strandon, ami alapjában két szintes nyugágy területtel rendelkezik. Amennyiben hosszabb időre érkezel, a fürdő melletti szállodában is meg tudsz szállni.

További információkat és a jegyárakat ide kattintva tudod megtekinteni.