Bíborszél – Nem csak Diósgyőrieknek

A zenekar története:

A zenekar alakulásának éve: 1989, Miskolc. Az együttes országos ismeretségre 1991-ben tett szert, amikor a Rákóczi Hanglemezkiadó és a Magyar Televízió által megrendezett ÁB Popfesztiválon a Nem hiszem el című dalukkal közönségdíjasaként végeztek. Még ebben az évben meg is jelent az első albumuk, Szivárvány címmel. A kezdeti pörgős évek után némi kényszerpihenő és kevésbé aktív időszak következett a zenekar életében (katonaság, menedzseri problémák, stb.).

2001-ben, bár kissé megváltozott felállásban, újabb albummal álltak elő Furcsa évek címmel. A korongon szereplő dalokból háromhoz is készült maxi és videoklip. A legnagyobb sikert a lemez húzódala, a Várlak hozta, de az egyedi hangulatú, kissé melankolikus címadó dal, a Furcsa évek és az Igazi kincs is hamar a közönség kedvencévé vált. A Viva+ zenecsatorna Top40-es listáján csaknem három hónapon keresztül volt fenn a dal, és kb. 300 alkalommal játszották le. A megjelenést követő hónapban a kereskedelmi rádiók által készített összesített játszási listán, amelyben a 40 legtöbbet játszott magyar felvétel szerepelt, a 13. helyig jutottak.

2007-ig, a következő lemez megjelenéséig újabb tagok csatlakoznak a zenekarhoz. Ekkor jelent meg az új albumuk Minden más címmel, rajta többek között egy olyan megasláger, mint a New Order True Faith című dalának Bíborszél által átdolgozott magyar változata, a Hiányzol. A dal sikerét hűen tükrözi, hogy a hozzá készült klip jelenleg több, mint 1 milliós nézettség felett van a legnagyobb videó megosztón. Emellett rendhagyó módon, a zenekar történetében először készült egy duett is. A Mintha álmodnék egy igazi lírai szerzemény, amelyben az egykori Bestiákból ismert Bee működött közre.

Újabb tagcseréket követően alakult ki a Bodnár Balázs (dob), Fábián Zsolt (ének), Horváth Balázs (gitár), Tóth Szabolcs (bass) alkotta felállás, és már ez a formáció jegyzi az utóbbi időszak egyik új, a zenekar szülővárosához kötődő, stílszerűen Miskolc címre keresztelt dalát, amely jó úton halad afelé, hogy a várost megéneklő nagy elődök slágereinek nyomdokaiba lépjen. Az új lemez előhírnökeként készült el a legújabb abszolút sláger várományos maxi is, az Őrangyal. A dalhoz készült klip pedig az eddigi legmozgalmasabb, legizgalmasabb és nem utolsó sorban a legszemélyesebb kisfilm a zenekar történetében.

 

A zenekar stílusa:

A Bíborszél stílusát tekintve popzene, többször rockos elemekkel gazdagítva. Zeneileg és hangzásvilágában is egy abszolút érett, populáris, de ezzel együtt letisztult, igényes irányvonalat képvisel, ahol a dalok születésekor az igényes szövegek és a tartalmas mondanivaló ugyanolyan fontos, mint a zenekarra jellemző gazdag érzelem- és dallamvilág.

A zenekar koncertműsora a bőséges saját dalokból álló repertoár mellett olyan nagy klasszikusokkal is kibővül, mint például a U2 egy-egy korszakalkotó szerzeménye, de olykor elhangzik egy-egy Seal, Depeche Mode, Green Day vagy akár Nickelback sláger is.

 

A zenekar tagjai:

Fábián Zsolt – ének

Horváth Balázs – gitár

Hudák Attila – basszus

Bodnár Balázs – dob

 

Diszkográfia:

1991: Szivárvány

1996: Demo ’96

2001: Furcsa évek

2007: Minden más

 

Tervezett koncertek:

2019. január 26. 20.00h Budapest Legenda Sörfőzde

2019. február 23. 17.30h Miskolc Becherovka Miskolci Farsang

2019. március 02. 20.00h Budapest Legenda Sörfőzde

2019. május 04. 20.00h Budapest Legenda Sörfőzde

2019. május 18. 21.30h Miskolc Helynekem

2019. május 25. –.–h ——— Szervezés alatt!

2019. szeptember 14. 20.00h Budapest Legenda Sörfőzde Center

2019 november 23. 20.00h Budapest Legenda Sörfőzde Center

 

Az együttes Miskolc című dala:

 

További információk és forrás: http://www.biborszel.com, 2019.01.27.


További ajánlatok Miskolc és környékén

Sok kedvezménykupon jár ajándékba Miskolc és környékére, ha itt foglalsz szállást!

Dínók Földjén Kiállítás

Családok és dínó kedvelők számára kihagyhatatlan program a Dínók Földjén Mezozooikum. Miskolc egyik legkedveltebb kiállítása lett rövid idő alatt, ahol 185 millió éves időutazásban vehetnek részt kicsik és nagyok egyaránt. Rengeteg kaland, megannyi érdekes információ vár mindenkire, ahonnan nem szívesen távozunk.
A Jurassic Park szerelmeseinek pedig már a múzeum bejáratánál garantált lesz a libabőr.

Ráadásul még egy mentőcsapat tagja is lehetsz! Részletek a múzeumban!Foglalok a kuponokért

Elérhetőség:

Cím: 3529 Miskolc, Görgey Artúr utca 28
Tel: +36 46 555 397
Email: info@pannontenger.hu


Nyitvatartás:

Minden nap: 9:00-17:00
Hétfő: Zárva

Kedvezmények és Árak

10% A kiállításra szóló belépőjegyek árából, ha itt foglalsz szállást
Felnőtt belépőjegy (tartalmazza a Pannon-tenger Kiállítóépület többi kiállítását is)
2 800 Ft
Diák, nyugdíjas belépőjegy (tartalmazza a Pannon-tenger Kiállítóépület többi kiállítását is)
1 400 Ft
Családi belépőjegy (tartalmazza a Pannon-tenger Kiállítóépület többi kiállítását is)
6 000 Ft


Az adatok csak tájékoztató jellegűek, azok valóságáért a Honvilág nem vállal felelősséget.

Diósgyőri Vár

A Diósgyőri vár Nagy Lajos király korában élte virágkorát, utána a mindenkori királynék jegyajándéka és uradalma lett. Így volt ez egészen az 1526-ig, amikor az utolsó tulajdonosa Habsburg Mária, a mohácsi csata – és szeretett férje elvesztése után, elhagyta az országot.

A 2014-ben befejezett vár-rekonstrukció során a királyoknak és királynéknak is méltó emléket állító kiállítások, termek, enteriőrök kerültek kialakításra. Ha a falak beszélni tudnának, elmondhatnák az itt zajlott igaz szerelmek meséit, például I. Lajos és felesége Erzsébet királyné éveken át tartó, gyermektelen házasságának, majd a hosszú várakozást követő csodának történetét, vagy II. Lajos és Habsburg Mária aranyszívének legendáját. Helyettük a vár népe – udvarhölgyek és lovagok – kísérik végig látogatóinkat, és izgalmas történetekkel mutatják be a középkor eseményeit és az emberi sorsokat, amelyek a várhoz kötődnek.

A tárlatvezetésen felül egyénileg megtekinthető termekkel is várjuk vendégeinket, amelyekben interaktív táblákon található érdekes játékok és kérdések segítenek kicsiknek és nagyoknak, hogy még jobban megismerjék a középkori vár és uradalom életét. A kisebbek kedvence a vár történetét bemutató, 15 perces körpanorámás-animációs vetítés, amely a Rondellában került kialakításra. A hely egyedi adottságainak kihasználásával egy különleges, lélegzetelállító élményben lehet része az ide betérő látogatóknak.

Az észak-nyugati toronyból, amelynek tetejére van lehetőség kimenni, csodálatos panoráma tárul a fáradságot nem sajnáló látogatók szeme elé. Az északi és keleti oldalon a kiépült városi hangulat, a déli és nyugati oldalon a Bükk erdőségei és domboldalai mutatnak izgalmas, eltérő képet a vár környékéről. A felújított vár belső terei lehetőséget adtak új szolgáltatások biztosítására. A Lovagterem esküvők, konferenciák, díszvacsorák megvalósítására alkalmas, a kápolna misék és egyházi szertartások helyszíne, a Borozó középkori vacsorákat, születésnapokat és céges rendezvényeket tud fogadni. A hozzánk érkező csoportokat, előzetes egyeztetést követően, kincskereső és csapatépítő játékkal, valamint középkori tematikájú foglalkozásokkal várjuk.

A 2015. május 20-án, a vár szomszédságában átadott Lovagi Tornák Tere egyedi helyszíne a középkori rendezvények elválaszthatatlan részét képező lovagi bemutatóknak és tornáknak, valamint díjlovagló és díjugrató versenyeknek, koncerteknek és színházi előadásoknak.

Foglalok a kuponokért

Elérhetőség:

Cím: 3531 Miskolc, Vár utca 24
Tel: +36 20 779 9144
Email: info@diosgyorivar.hu

Nyitvatartás:

Minden nap: 9:00-18:00

Kedvezmények és Árak

15% Tárlatvezetést is tartalmazó várbelépőből (felnőtt, diák, nyugdíjas), ha itt foglalsz szállást
Felnőtt belépőjegy (Tárlatvezetésre is jogosít)
1 500 Ft
Gyermek, diák, nyugdíjas belépőjegy (Tárlatvezetésre is jogosít)
1 200 Ft
50 %- os felnőtt belépőjegy (18-26 év között vehető igénybe, személyazonosságot igazoló okmány felmutatásával. Azon felnőttek is igénybe vehetik, akik legalább két gyermeket kísérnek (legfeljebb két felnőtt). Nem jogosít tárlatvezetésre. Amennyiben jelmezes tárlatvezetést szeretne igénybe venni, válassza az általános felnőtt belépőjegytípust)
750 Ft
50 %- os gyermek, diák, nyugdíjas belépőjegy (6-18 év között, valamint 62-70 év között vehető igénybe, személyazonosságot igazoló okmány felmutatásával. Azon felnőttek is igénybe vehetik, akik legalább két gyermeket kísérnek (legfeljebb két felnőtt). Nem jogosít tárlatvezetésre. Amennyiben jelmezes tárlatvezetést szeretne igénybe venni, válassza az általános felnőtt belépőjegytípust)
600 Ft


Az adatok csak tájékoztató jellegűek, azok valóságáért a Honvilág nem vállal felelősséget.

Postakürt Galéria

A Magyar Posta Zrt. Miskolci Igazgatóságának 4. emeletén nyílt meg 1998-ban a Miskolc és környékének postatörténetét bemutató állandó kiállítás. Több mint 200 év történeti dokumentumai, okmányok, térképek, tárgyak, és egy 20. század eleji postahivatal berendezése segít megismerni az észak-magyarországi postaszolgálatot. A helyi érdekességek mellett beépültek a kiállításba az igazgatóság területén lévő posták munkatársaitól beérkezett régiségek, fényképek, írások, felszerelési tárgyak és munkaeszközök  is.

Foglalok a kuponokért

Elérhetőség:

Cím: 3525 Miskolc, Kazinczy utca 16.
Tel: +36 20 979 5487
Email: info@postamuzeum.hu


Nyitvatartás:

Mindig elérhető

Kedvezmények és Árak

20% A teljes árú felnőtt belépőjegy árából, ha itt foglalsz szállást
Felnőtt belépőjegy
600 Ft
Diák, nyugdíjas belépőjegy
300 Ft
Családi belépőjegy
1 500 Ft


Az adatok csak tájékoztató jellegűek, azok valóságáért a Honvilág nem vállal felelősséget.

Sok kedvezménykupon jár ajándékba Miskolc és környékére, ha itt foglalsz szállást!

 
Kupon nélküli akciós ajánlatok
 

Booking.com Booking.com

Térképes keresés

Booking.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük