Városnézés a Dunán

Mit szólnál hozzá, ha egy kirándulás alkalmával a családoddal felülnél egy városnéző buszra, és miközben gyönyörködnétek a szebbnél szebb épületekben, egyszer csak azt vennéd észre, hogy a busz egyenesen belehajt a várost kettészelő nagy folyóba? Mire gondolnál az első pillanatban? Talán elaludt a sofőr, vagy rosszul lett? Esetleg arra, hogy mi fog történni veled és a családoddal? Az is lehet, hogy ezt mondod most erre: ugyan már, veled ilyen soha nem fog megtörténni.

Pedig nagyon is létező dolog, amiről itt szó van, és ha nem próbálod ki, óriási élményből fogsz kimaradni.

Hallottál már a RiverRide kétéltű autóbuszáról? Ha nem, hát épp itt az ideje, hogy kipróbáld! Nem is akárhol, hanem a főváros legszebb útjain és a Dunán. Nincs nagyobb városnézési élmény annál, mint amikor az ember először a szárazföldről, majd utána a vízből is megcsodálhatja Budapest legnevezetesebb és legszebb épületeit, miközben át sem kell szállni hajóra. Nappal is csodás élmény, de este is érdemes kipróbálni, amikor már ki van világítva a főváros, és így lélegzetelállító látványt nyújt a buszon utazóknak.

A busz a Széchenyi térről, a volt Spenótház elől indul, és az útvonala a következők szerint alakul: József Attila utca, Erzsébet tér, Károly körút, Dohány utca (Zsinagóga), Síp utca, Rákóczi út, Astoria, Károly körút, Andrássy út (Opera, Terror háza, Kodály körönd), Hősök tere, Dózsa György út, Dráva utca. A látnivalók természetesen változhatnak az aktuális Budapesti közlekedéstől és felújítástól függően. Amiket viszont majdnem biztosan látni lehet majd a szárazföldi út során: a Parlament, a Zsinagóga, az Operaház és a Hősök tere. A Dunát a Népfürdő utca felől közelíti meg a busz, és egy rámpán keresztül csobban bele a vízbe. Amikor a busz belehajt a vízbe, kívülről nézve sem mindennapi látvány. Ezek után a folyón ringatózva megcsodálhatod a Margitszigetet, a Margit hidat, a Világörökségi Panorámát, a Parlamentet, a Budai várat és a Lánchidat. Miután kigyönyörködted magad a folyó két oldalában, a busz újra a szárazföld felé veszi az irányt, és miután kihajtott a Dunából, az alsó rakparton indul visszafelé az elindulási helyére, a Széchenyi térre.

A buszon légkondicionálás, többnyelvű idegenvezetés és szakképzett személyzet is van. Továbbá, előírás szerint, fel van szerelve több vészkijárattal és mentőmellényekkel is, melyek az ülések alatt találhatóak. Az egész út kicsivel több, mint másfél órát tart, és a busz naponta többször is indul.

Online is lehet rá jegyet vásárolni, és persze ajándéknak is kitűnő ötlet. Lepd meg vele a szeretteidet, és meglásd, tuti nem fognak benne csalódni. De a busz akár bérelhető privát és céges rendezvényekre is.

 

Próbáld ki, ígérjük, felejthetetlen élményben lesz részed!

 

Forrásanyag és további információk: RIVERRIDE, http://riverride.hu/, 2018.08.29.